Coronavirus

Vanwege de corona pandemie werken wij anders dan u van ons gewend bent

De praktijk is veilig toegankelijk voor iedereen. Wel verzoeken we u vooraf een afspraak te plannen. U kunt dus niet binnenlopen voor een vraag of recept. Afspraken worden ingepland na telefonische triage door de assistente. Op deze manier voorkomen we dat er patiënten binnenlopen met corona gerelateerde klachten, en houden we de kans op besmetting zo klein mogelijk.

Ook kunt u weer online afspraken plannen mits u komt voor NIET corona gerelateerde klachten EN u en uw huisgenoten geen klachten hebben passend bij het corona virus. Mocht u een afspraak willen plannen en ook verkoudheidsklachten of andere corona gerelateerde klachten hebben verzoeken wij u om telefonisch een afspraak te plannen zodat we u indien nodig op het speciaal ingerichte corona spreekuur kunnen zien.

Wij verzoeken u in deze tijd zoveel mogelijk gebruik te maken van onze online diensten, dit om de telefonische belasting bij de assistentes zo laag mogelijk en de bereikbaarheid van de praktijk zo hoog mogelijk te houden.

Wanneer u een afspraak heeft vragen wij u alleen en op de afgesproken tijd te komen.
Bij binnenkomst graag uw handen desinfecteren en plaatsnemen in de wachtkamer, houd 1,5 meter afstand van elkaar. De spreekuren zijn zo gepland dat de wachtkamers niet te vol zitten, er is dan ook geen ruimte voor uitloop.

Patiënten met corona gerelateerde klachten zien we op een apart spreekuur, zij komen niet in aanraking met patiënten zonder corona gerelateerde klachten.   

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we u naar:

www.thuisarts.nl/corona (betrouwbare medische informatie)

www.rijksoverheid.nl/corona (informatie over reizen, werk, onderwijs, etc)

Landelijk publieksinformatienummer 0800 1351

Iedereen met (milde) klachten kan zich laten testen bij de GGD. U kunt online een afspraak maken op www.coronatest.nl of bellen met nummer 0800-1202

Voorbeelden van milde klachten die passen bij het coronavirus: verkoudheidsklachten, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, plotseling verlies van geur en smaak.